Nieuws | 09 januari 2020

Steeds vaker worden grondverwervingsprojecten van enige omvang via aanbesteding in de markt gezet. De vraag is of deze werkwijze voor een opdrachtgever meerwaarde oplevert.

Toch lijkt het een ontwikkeling die niet meer te stoppen is. De controllers van deze wereld zijn hier namelijk een groot voorstander van…

Niet alleen de grotere kantoren
Over het algemeen spinnen de grotere kantoren hier garen bij. Zij beschikken in eigen huis over een brede kennis en capaciteit. De kleinere kantoren zouden hiervan de dupe kunnen worden en opdrachten mislopen. Gelukkig lijkt hierin een kentering te komen. Recent heeft een aantal kleine rentmeesterskantoren de koppen bij elkaar gestoken en gezamenlijk offertes uitgebracht. Met als eerste resultaat dat een grootschalige grondverwervingsopdracht van het Waterschap Rivierenland ten behoeve van het versterken van rivierdijken aan deze combinatie van vijf rentmeesterskantoren werd gegund.

Kwaliteit gewaarborgd
Door samenwerking beschikken de kleinere kantoren over meer dan voldoende capaciteit. En door de bundeling van kennis en ervaring is de noodzakelijke know-how gewaarborgd. In deze casus was de lokale en regionale gebiedskennis van de betreffende rentmeesters van doorslaggevende betekenis.

Rentmeesters.nl
De rentmeesters van het platform rentmeesters.nl opereren ook op deze basis. Bij provincie-overschrijdende projecten werken de leden van het platform samen waardoor gebiedskennis in ruime mate aanwezig is en de rentmeesters elkaar kunnen aanvullen. Een groot kantoor wil niet per definitie impliceren dat een opdrachtgever hier voordeel van heeft. Persoonlijke aandacht en korte lijnen zijn mijns inziens van minstens evenveel belang.

Paul Bakker

Paul Bakker is lid van Rentmeesters.nl in de provincie Noord-Brabant

Reactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.